ÖMHETEN &

Hatet

Home / Uncategorized / En gång hittade jag ett omslagspapper från karamellen Marianne i en bok. Den här rubriken är en dikt och helt fristående från innehållet. Varsågoda, double the fun

En gång hittade jag ett omslagspapper från karamellen Marianne i en bok. Den här rubriken är en dikt och helt fristående från innehållet. Varsågoda, double the fun

Ångesten som en chimär. Kan välta allt. Och bara samexistera tydligen. Livet som rider mig som en mara inte värt ett skit, I’m telling ya. Jag skriver till Emma att jag inte är gjord för detta, att leva, att jag vill krypa in i henne och vila. Hon önskade att hon kunde stå till tjänst och berättade om *primärvila som är Poul Bjerres uttryck för ett rofyllt, lugnt vilostadie embryot upplever i livmodern. En typ av vila eller avslappning man konstat vill nå igen. Börja töja livmodern Emma, I’m going in.

Jag ser en kvinna ställa sig upp från en hukande position och knäppa sina röda byxor i något fladdrigt tyg. Visst skulle man kunna tycka det var kul, jag var lätt road. Någonstans lämnade hennes urin kroppen. Jag lyssnar på Bob Dylan när jag går nerför berget och jag sjunger Dire Straits, Joy Division, BÖC, Led Zeppelin (som blir avbruten av ett påbörjat slagsmål mellan två medelålders kvinnor, den ena hade tydligen flirtat med den andras man) och Elvis Presley och det dansar två vit- och gråhåriga människor när jag sjunger, de dansar, när jag sjunger Can’t help falling in love. 

Jag saxar med orden, försöker klippa itu relationerna. Förlust är mitt mellannamn. Vad är det som pratar pratar och pratar men aldrig kommer fram?

Jag.

Berättade jag om toppen på en kvinnas bröst som vidrörde toppen av min hjässa? Hon handpålade (det blev väl ett kul verb?), i syfte att hela mig. Hela mig hela mig hela mig fyll hålet i min kropp. Hennes händer på mitt bröst, i mina händer. Jag satt på en stol i en cirkel ovanför en högljudd skabbig brittisk restaurang med brittiska tanter och drog kort och skickade ut blessings. Drog kort fick höra att fredag förra veckan var the time to close doors and open windows. Jag är öppen för allt, mangia mangia som avskummen i Saló skriker. Säga vad man vill om new age och ja det är klart att mina ögon fick en ironisk glimt när en uppmanades tända tre gröna ljus, gärna med örter så som basilika eller mynta i närheten, för att gynna den ekonomiska situationen. Jag lyssnade när korten sade att jag skulle följa mitt hjärta. Fick frågan efter, are you feeling better? No, svarade jag, obliged would be the word for it.

 

Fick frågan om varför jag fortsätter skriva här. Kanske för att få lov att skriva att drickyoghurten från Nestlé droppade ner på min tröja som sperma som du associerar till ordet densitet. Tänk vad roligt om jag skulle berätta. Hämnd är ett ord som kommer till hjärnan. Stod nere på en bussterminal idag och köpte biljett, kände mig “internationell”. Bad om iskaffe tio minuter senare, fick glasskaffe. Hämnd är ett ord som kommer till hjärnan. Skrivande är ett självskadebeteende. Vad krävs det? Att vara jag antar jag. Bloggandet som sådant ter sig en smula ovärdigt precis som andra företeelser, det här är något jag gör för att kunna göra, knega etc, det här är mitt sidan av (dark side of the moon osv).

Tänkte ju berätta om promenaden. Om kvinnan som berättade om väderleken och den brittiska mannen som sa bon appetite young woman när jag skulle sätta tänderna i min english breakfast. Han fick mig att tänka på mina manners. Visserligen inte mycket som kräver det. Jag ville berätta om min reflektion av hobbier och min osäkerhet, ambivalens, vi ska komma mer in på det sen. Jag har hittat en hobby och världen har öppnat sig. Känner jag fler som har en hobby? Och varför har jag isåfall inte brytt mig? Leder mig till att tänka att det alltid kommer vara jag som uppfunnit hjulet men jag hatar hippier som tror att det inte finns något utanför dem.

Jag vill det jag tänkte komma till en plats där hyckleri existerar i samband med ursäkten. Kanske man behöver läktarna i en dokusåpa. Jag vet inte. Men något går åt helvete. Misstroende. Jag läser en bok med kristna uppmaningar om hur en till exempel ska hela sig själv. Jag väntar på den gudomliga interventionen. För ett år sedan var jag i samröre med Satan och fick be honom gå. Gud då, vad har du på agendan? Finns det plats för en sådan som jag? Sökande flygande ryggsäcksrullande, finns det ett hem till mig någonstans längs stigen? Brian Eno kommer tillbaka nu. Basuner i helvetesgapet. Ingen vet vad som finns i ångesten. Den dödar människor. Blir man förlåten? Gud, är det för sent? Jag brinner ju och gör vad jag kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

wahlbergfrida89@gmail.com

>> <<