Categories
Hat

Fet brud söker

Skämt åsido. Sökandet upplöses när elektriciteten får mina hjärnceller att skaka likt frigjorda kvinnor i hiphop-videor. Behöver jag kursivera ordet som inte är genuint?

Sökandet blir en upprinnelse av mig själv. Se mig fast i en spegelbur, handsvetten lämnar kletiga märken på glasen, jag speglas jag speglar och allt jag kan se långväga är mitt eget ansikte.

Hon/jag/den är tjockare och långsammare. Jag tänker inte prata om fetma på ett positivt sätt för vikten drar ner mig. Skönt om den inte drar ner dig men dra inte in mig i din rörelse.

Jag var inte ironisk men ville understryka ordet “rörelse”.  Fundera några varv varför. Hatet kommer inte vara en kroppspositivistisk (stavade jag rätt?) del av världen. jag vill rida ner min fetma som en hord afrikanska djur på flykt undan tjuvskyttar. Avslutade liknelser. Det skulle handla om det tjocka, det finns en underton av kamp mot språket för jag får ECT nu. Jag försöker klappa lejonet som morrar bredvid mig, som springer allltjämt bredvid. Jag vågar inte sätta mig på lejonet för då kväver jag det.

Smsar mina vänner när jag vaknar halv fyra på morgonen på psyket och berättar att jag snart är ute igen, att jag äntligen mår bättre. Mitt ex/min vän J kommenterar effekterna av ECT:n att mitt må-bra-mående inte automatiskt gör mig till någon som vet hur man hanterar pengar eller snöar in i saker lagom, han exemplifierar med Sims, Rammstein och Cheezeballz. Att zappa sig frisk är inte så okomplicerat som det låter. Elektriciteten gör mig inte automatiskt till en bra människa. Kanske bara mer männniska, mer intensitet i jaget. Hur ska jag annars förklara elakheten eller intoleransen som börjat blomma upp i mina dialoger med människor på psyket? Balansen av att “handla först: tänka sen” har kommit tillbaka.

Hatet behöver kraft för att fungera (den var billig jajajajajaja). Hatet behöver. Hatet ska delta i en stafettläsning den 17e november för MALMÖ TXT. Om man vill kan man komma dit och lyssna på hen-ne. Har glömt vilka storheter som deltar i sammankomsten men det ordnar en snabb Google-sökning.

Det bästa med att vara så clueless som jag är är att jag kan läsa texter jag skrivit då för att hitta ledtrådar till vem jag är nu. Människor runt om kring mig tycker om att kommentera mina uttryck. Exempelvis använder jag gladare färger nu enligt en skötare på sjukhuset när jag ritar/målar. Samma skötare som retas med mig när jag agerar på min “sunda auktoritetstro”. Obs inte ironisk. Hur ska ni kunna läsa min text utan misstro? Jag vill att texten ska tas emot som ett nyfött barn, rent och blodigt, oförstört och skrikande. DET JAG FÖRSÖKER FÅ SAGT ÄR ATT DET ÄR KONTRAPRODUKTIVT ATT HÅNA NÅGONS LYDNAD OM RELATIONSDYNAMIKEN ÄR AVHÄNGIG DEN.

Fet brud söker äventyr. Jag söker på samma sätt som en blomma slår upp. En köttblomma. En köttätande blomma. Det är svårt att hålla reda på sånt som lever. Vi avslutar med att konstatera att det snöar och att mina ögon inte kan se igenom snön men att den kan sätta ord på den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *