Categories
Hat

Kan inte skriva när det gör för ont, jag tycker inte om att gråta. Kan meddela att Morden i Midsomer inte kommer sändas efter Allsång på Skansen i år. Det beror på att säsongen inte är färdiginspelad. När den haft premiär i Storbritannien kommer den visas här. Jag klistrar in några rader ur anteckningarna nedan. Jag skriver när jag inte tittar.

De klappar takten
Konferenciern presenterade poeten
Hen pratar om honung

Hen pratar om kärlek
Det här börjar bli en jävla dikt

Det samtida stillebenet: uppräkning av ting. Inget jag närvarande. Symboler återanvänds
Ett fetischiserande av nostalgin
och uppgivenhet

Hör tiden. Jag vill skära igenom mina armar och ben. Jag ritar fel och sen försöker jag korrigera det till det inte är fel längre

Ur en blå flygel strömmar vibrationer genom mig. Flygeln ser ut som en svart pärm med blå rygg.

Suspiria-ljuset följer med. Hemma hos honom som i kyrkan.
Blått och rött: Om man låter det falla ska ni se. En sensorisk sensation; låt det speglas i skum från schampot; i Guds hus där alla är välkomna även de som glömmer stänga av ljudet på telefonen.

Om jag väntar kan jag ju se ut som jag väntar. Det finns ingenting du kan göra. När dörren till rummet stängs slutar dina känslor spela roll.

Om man är snygg upphöjer en alla sina vardagliga handlingar till ett konstnärligt uttryck för realism. Sonja Åkesson är besviken på dig. Kör upp din Monstera i fittan och öppna gapet så din tomma själ kan absorbera det naturliga ljuset i ditt kitschiga Malmö-kök.

Poetik är en personlig övertygelse om hur man skriver bäst. Man kan förekomma det med “såhär skriver jag” men det handlar om att övertyga någon annan, om det så är att tvivla eller dyrka om att tillvägagångssättet är det sanna. Det är lätt att komma undan genom att säga att det finns flera sanningar och att det här är “min”, likväl är det den sanningen som författaren föredrar, agerar på och berättar om. Det är retorik. Era fittjävlar.

Ställer mig i hans synfält

Tittade på mig mörker dödsrike mörker mer eller mindre frivilligt

Målar på träpalå äggtempera panå? pigment jordfärger färger i skikt

Animalisk krita och lim åtta dagar slipa

Vuxna proportioner på barn:
Barn som vuxen vill berätta allting

Namn: Lars Gerdmar

Löskägg i Danmark förbjudet

Skita i tre konsonantregeln?

Eklektiskt med orakad fitta och string.

Max von Sydow lever fortfarande. Kan ni tänka er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *