Categories
Hat

Nya året

Vad jag tänker om människorna. Jag stiger upp i en stad i Östergötland, dricker smoothie med ärtprotein, rostar Rasker brer på min egengjorda ruccolapesto. Pratar om låten Blåvita flingor av Doktor Kosmos. Att prata om den är att ta i. Jag undrar var märket blåvitt tog vägen och förklarar för mina två vänner som sitter vid köksbordet med mig att det typ var som Eldorado. Det är bara att tolerera det. Klassbakgrunden, skammen, de inlärda manéren om att ta för sig.

Spola fram spolat ned (sex digestivekex två blandfärsbiffar två knäckebröd en halv påse ostbågar 100 gram choklad 2 stycken coca-cola-burkar en macka med ägg och kalles randiga) ser när Tony Soprano läker själen. En av mina vänner berättar att fullmånen “stod i Kräftans tecken”. Vi matar elden med bitar av papper och målar varandras ansikte med svart och en av vännerna tvättar håret med snö och den andra dansar till ett band som låter som Talking Heads fast inte är det. Jag sätter på mig en lösmustasch och betraktar mig själv som en betraktare.

Ortsnamn. Lord of the Rings-medley i Linköpings domkyrka på nyårsafton. Människor som inte skrattar när ljudsättningen av Frodos tappra kamp stegrar i intensitet och knäpper händerna när prästen ber. När klockan slagit tre det nya året ser jag att det är slut och det är dags att gå och lägga sig. Jag duschar och huden är inte hudfärgad utan flerfärgad och min vän masserar mig när jag klivit ur och övertygar mig om att lägga mig på golvet hos dem. Intimitet. Våra bröst när ryggen masserar foam rollern.

Vi promenerar. Vi pratar om ursprung, misogyna män och kulturrevolutionen. Jag berättar att jag återfunnit den socialistiska barnboken jag läste när jag var liten om en blond flicka som flyttar till Kina med sin familj. När jag slår upp den ser jag henne sitta på axlarna på sin pappa och fira första maj. Minns en arbetarklass som ett kollektiv men skriv sedan å andra sidan en barnbok om en liten blond tjej som åker till landet där den store ledaren bor.

Står i köket klockan 02.15 och brer små spröda digestivekex och svär ut över alla som kan höra mig ringa från mitt klocktorn. Odjuret som klöser och välter, skriker försvinn! jag fick alltid spela odjuret när jag var liten. Det handlar om att vara liten, att göra sig liten, att bete sig litet, tänka litet, agera litet även små barn kan ju skrika så man hör dem på andra sidan affären. När jag stod på bussen på väg hem från centralen skriker ett barn i samma tonart som jazzlåten i mina hörlurar. Världens skönhet och världens fulhet.

Resignationen i uttrycket en jobbedag. Eller så är det jag som inte förstår. Upp som en sol, ner som en pannkaka. Mina planer för livet, inte döden, snårar, växer, kommer till liv. HALT. Ska du inte skaffa Instagram igen? Skrytigram. I duschen en så bra idé men det handlar om att lita på att sociala medier är pesten och gör mig svagare. Anstormning. En sann underklassbakgrund bottnar i att frossa. Frossa i sin egen skönhet, ekonomi och talang. Du portionerar inte ut någonting för du har inte lärt dig att vara människa i den bemärkelse vi uppskattar människan är att lägga band.

Sitter böjd i mitt pentry, en gånger en meter. FUCK vad tomatsås stänker. Som en köksa skurar jag luckor och väggar. Det tar inte särskilt lång tid att skura ett litet utrymme. Lilla grevinnan vänder ryggen till August Strindberg, på rymmen. Vykort från drömfabriken. Går upp mitt i natten och är som Tony Soprano gör* som Tony Soprano jag står och äter kött och dricker mjölk.

Vad jag hatar. Interpersonella relationer. Utblottandet, såren, det neurotiska och de som är starka eller fittiga nog att fucking bara inte visa dem. Himlen är andra magsäckar. Cappiola, Madeleinekakor poststrukturalism 147 miljarder kronor tonfiskceviche friterad gris i kålblad undvikande upprepande köttsligt fängelse. Jag är bara lycklig när jag tröstäter. Dra åt helvete hälsningar mina limpmackor. Lilla Torg underbetalda taxichaufförer dryckespaket röda bord med stänk av grå aska. En lägenhet som drar kallt. Hudprodukter som skulle rädda en sunkig margherita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *