Categories
Hat

baggen banga blod blomma

I badrummet ligger Till Lindemanns diktsamling Stilla nätter. Kroppen och inuti är inte särskilt tydligt avgränsade i texterna. Den mest eleganta dassbok jag läst.

När jag skriver klipper jag ut människor i mitt liv. De något som jag förhåller mig till.

Jag tycker inte om att bli hittad där jag var.

Jag ber kvinnorna vid Centralen i Malmö om litteraturen som de erbjuder om fader Jehova, om de är gratis och om det går bra att jag tar ett av varje exemplar. Glädjen i hennes ansikte värmer mig mer än lögnen hon lever sitt liv med och mitt övertygande sätt att bete mig nyfiket.

Såret på mitt lår tränger igenom tights, jeans och förband.

Två nekrofiler kan inte ha sex med varandra.

Köttet som blottats ser ut som små bitar av granatäpple.

Om det händer alla förr eller senare är det nog inte så farligt tänker jag.

Områdena runt sjukhusområdena är minerad mark av äckel.

All rörelse i Malmö, vid Triangeln, eller den grå lera och de små radhusen i Lund.

Så länge du börjar må bättre. Så länge du börjar må bättre. Jag vill ju bara att du ska må bättre.

Vad jag kämpar för är oklart. Ljusa fragment och tankar om framåttiden. Men sen då?

Leva livet för att upptäcka saker om sig själv eller andra. Överraskas av livets mysterier och känslornas skönheter.

Hud

brud

skrud

lud(er)

Godnattsagor innehåller löften om hopp eller frid.

Under huden bär jag skruden för jag är bruden, dödens luder.

I sängen är det kallt och utanför mörkret finns det ett fönster.

Jag talar inte tvärtom-språket nu.

Älskar andra för att de älskar mig.

Tillvänjningsprocess men then off you go, fix me a drink.

Jag vill gå vilse i Overlook hotel.

Sjunga Jesus räddar mig med svettor i min panna.

Önskar att alla kläder och krimskrams som ligger utspritt i mitt rum var skräp så jag bara kunde kasta det.

Vem behöver något när man har Gud

Teism kallas tron när man tror på Gud och Djävulen mer bokstavligt än andra.

Om Gud eller Djävulen leder min hand när jag tar beslut spelar ingen roll:

vill bara inte vara ensam.

Den deprimerades syn på livet är krass.

Poängen är att man ska ta sig över och upp till en grön äng där känslorna blommar och stålvärlden ligger bakom en.

Alla kläder, vissa inte ens använda, ligger i en hög runt min vackra papperskorg. Någon greves dödsbo i Skåne. En papegoja på gul bakgrund i det rundade träet.

Saker jag vill lära mig om trots allt: Olika metaller, träsorter, bildkomposition och djup, skuggning och vad som egentligen händer i Mellanöstern och när ordet “arab” är en beskrivning och inte ett skällsord.

Saker jag vill se: bomber och vapen. Mig själv ur ögonen hos någon annan.

När du berättar något om mig själv som förstärker personen jag vill vara lutar jag mig mot din tunga och sluter ögonen.

Inget slemmigt. Bara varmt och fuktigt. Det är din tunga och jag vilar där.

Jag ska gå upp på morgonen för att jag ska göra saker. Jag ska göra saker för att jag ska göra saker och för att sakerna oftast får mig att må bra för en stund. Saker att göra kan man alltid fylla på. Man kan gå in i Guds hus flera gånger på två veckor och känna andakt. Man kan dricka vin på sitt favoritställe. Promenera i de hemsökta backarna och smeka hornen som var varma på en svart bagge i en fårhage. Man kan banga huvudet till bra punk och man kan köpa en av bandets t-shirts.

En diskussion eller flera om saker jag upplever som viktig(a.) Läs dikter, romaner, skriv och rita, rör kroppen svält den känn hur vikten börjar peka neråt, varför inte ett potentiellt besked som kan kasta om mitt liv!

Allt som kan hända och alla saker man kan göra.

Vi komplicerar det för att det inte är tillräckligt att säga att man lever och sen ska dö. Livet ska man leva för det är det livet är till för. Dör gör man när dör.

Bläck börjar ta slut. Hej, hatet.net. Inget nytt under solen viskar hon med en kluven tunga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *