Categories
Hat

det går i tågets hastighet

  • En lista över saker jag kan berätta men inte gestalta.
  • 75 procent av allt i mitt kylskåp har möglat.
  • När jag efter en tågresa med panikångestattacken stigande fast mer fallande temperaturmässigt för jag känner att ansiktet blir vitare och vitare, inte fläckvis, med en avskuren rörelse. En tydlig gräns som förflyttar sig uppåt. Fast var tar blodet vägen? Det försvinner nog ner i hjärtat och frasen det är lugnt, jag klarar mig.
  • När jag efter en tågresa stiger in med en påse Burger King och en påse från Ica innehållandes det väsentliga för att försluta mig dvs fryspizza och Pepsi max så kan inte kroppen gråta så den skrattar istället. Den skrattar så högt. Den skrattar sig igenom en snabbdusch med dyra produkter som lämpligen behöver lite tid för att uppskattas och verka in the name of självkärlek den skrattar sig till sittande position på sängkanten i det mörka rummet. Den äter maten fastän den inte är hungrig för att kunna förlänga det sovande stadiet.

Nu när vi fått det ur världen vet jag inte riktigt vad vi ska prata om. Jag är en fena på att berätta vad jag känner och har en tendens att bena ur det innan någon ska svälja det så det gör mindre ont för mottagarsidan. Som en gläfsande hund är jag som lätt hålls i schack med ord. Det är så mycket som kan såra mig.

Jag får tecken om vad som kan ske, borde ske, ska ske, jag vill ska ske, inte kan undgå att låta ske? Äh. Allt är öppet för tolkningar. Särskilt om du är psykiskt sjuk. Låt för sjutton inte män(niskor) komma dig för nära för det bästa slagträet är dina hemligheter och din sårbarhet. Ingenting du säger är tillförlitligt. Möter du en läkare har hen läst dina journaler. Möter du en älskare kan hen se dina ärr. Vissa människor “BLIR” kapitel i ens liv och jag har skrivit en hel bok om en. Jag vet och kommer låta tiden utvisa att det handlat om mig hela tiden men 400 sidor motargument formulerade av den som bäst förklarar saker för mig utgör onekligen ett hot mot terrorbalansen.

I skymningen när jag vaknar till ser jag något krypa omkring på golvet nedanför sängen. Det gör ingenting så länge den inte rör sig i sängen. Några timmar senare stöter jag på silverfisken igen. Ibland kan jag glädjas åt silverfisken och gråsuggan. Djuren som förtjänar mytologisk upphöjelse om några.

På Instagram där ni hittar mig under nicknamet Plastikturisten har jag ett ökande och sinande antal följare. Jag gör sällan löften med mig själv eftersom jag sällan aspirerat på att göra något annat än att låta livet leva livet och jaget jaga jaget. Inte helt utan komplikationer. Men jag lovade mig själv att inte en enda gång se efter vem det är som försvinner i följarskaran. För jag är så lättpåverkad. Har inte sett efter en enda gång.

Jag lovade min psykolog förrförra veckan att inte googla en eventuell diagnos som kan komma i bruk när en pratar om mig i kliniska termer. Ett ord: inlärningssvårighet. Inget sexigt som schizofreni, (obs seriöst kom inte med någon hashtag eller kommentar om okänslighet när det kommer till psykisk sjukdom dra någon annanstans, läs en bok och lär dig förstå referenser till traditioner, ideal och föreställningar), det kanske bara är så enkelt. Att jag aldrig riktigt förstått vissa saker. Jag gillar att ha roligt och att bjuda på mig själv och om jag lyckas naila en punkt där en sån som jag kan få TOLKNINGSFÖRETRÄDE DENNA SAMTIDENS HELIGA GRAAL så kommer jag utnyttja det. Och inte genom att sprida kunskap.

Livet är i övrigt som det brukar. Svek, problem och stunder av upprymdhet som följs av platt fall alltså verkligen pladask. Mina fingrar är så sargade av mina tänder och naglar att jag har problem med att utföra enkla uppgifter. Till exempel inmundiga de nya ostbågarna gjorda av linser som jag med stolthet kan berätta att jag lyckats sälja in till tre olika individer med motiveringen de smakar som ostbågarna gjorde förr och de hållit med!

To long didn’t read: fortfarande deprimerad, kanske efterbliven, stolt över att inte micromanagea mitt Instagramkonto och har troligtvis problem med att äta mina ostbågar.

Även. Lita inte på människor som mår dåligt och framför allt kom ihåg att de är lätta att manipulera. Har du otur vaknar integriteten till och då pyser det ur drakens näsborrar men taggarna sloknar och det är inte sexigare än ett Öresundståg tillbaka till Malmö, till sängen, för kärleken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *