Categories
Hat

fräls mig ifrån ondo

Visste ni att man kan sätta prefixet borderline framför allt? Känner du hopp? PGA borderline. Kärlek? U know it. Allt har en förklaring och förklaringen är att verkligheten så som du upplever den inte är sanningsenlig. Du ska lära dig att inte lita på dina känslor. De talar för ofta till din favör. Andra människor, det är deras fel, fast det är ju inte deras fel, för det är ju ditt omdöme det är fel på, och det är ju du som har en störning, fast du kan växa ifrån den så håll ut för kanske om fem år så blir du människan du ska vara och människor runt omkring dig kommer fira och säga men tittut fan vad fint att vi kan ta dig på allvar nu.

Besöker Domkyrkan två dagar i rad. Båda gånger känns det som att någon tar tag i mitt ansikte, vid början av nästippen, och drar i det. Läpparna kittlar och i kroppen är jag illamående. Är det Gud som försöker frälsa mig? Kryptan är avstängd. I koret står en gregoriansk kör och sjunger psalmer. Pilatus svarade. Det låter som om någon gjort en Disney-film för människor som gråter. Många rullande r. Pilatus sade då. Det finns mycket sten. Trappan är bred och säkert sval om man vilar kinden mot den.

Berusning kan som bekant komma i många former. Nu har vi fått det sagt. Vet ni vad som är bättre än en magisk spegel? Ett astralt teleskop som man kan se in i framtiden med. Jag har haft och kanske fortfarande har en idé eller känsla om att livet är till för att levas ensamt. En kan ha ideal men köttet är svagt och hjärtat är mört. Ideal. Det vill vi inte gå in på.

Den stora utmaningen förutom möjligheten att jag skiter ner mig själv och stannar i min limbolabyrint är att skriva bra trots en känsla av lättnad. Relief. Jag plågar mig själv med att läsa skitdålig poesi emellanåt. Ännu roligare blir det när man har en åhörare och man kan skratta rått. Det är synd att människor som bjuder på sig själva lyfter fram dåliga sidor som berättar att de inte är “där än”, “kan bli bättre”, “jobba hårdare”, “flyga mindre” m.m. Den moraliska kompassen är ställd rätt. Det handlar bara om att man är svag ibland och inte orkar. Jag kan inte göra det själv, solidaritet please.

Hat föder hat. Vi har gått igenom det här förut. Jag skulle kanske må bättre, känna mig lättare, mer harmonisk och mindre stressad om jag Accepterade ett Förflutet och en Samtid. En aktion lika viktig som reaktion? Vi kan inte riktigt bestämma oss. Det kanske är min okunskap eller mitt svartvita tänkande som ställer till det igen. Jag tänker på det där med hat ganska ofta. Jag har satt mig själv i den här situationen. Jag får en reaktion som emellanåt leder till en aktion. Reaktionen ska emellertid inte vara av arten hat utan konsekvent, upphöjd och lösningsorienterad. För att hålla mig på rätt sida nätet.

Tror att hat vinner krig. Samtid= krig. Hat= förankrat i verkligheten oavsett märke på moralisk kompass. Strävar du efter att bli en lyckligare person? Jag vet inte hur många människor, kanske inte särskilt många, men alltid för många, som stänger ute omvärlden genom att undvika nyheter. Ordet nyheter utan någon närmre specifikation när det yttras av en sådan person syftar på krig, katastrofer, politiskt hyckleri osv. Människor som gör det har en ganska rubbad bild av vad de har rätt till.

Har du rätt att vara lycklig? I ditt lilla terrarium, i ditt lilla ekosystem, där Noak redan placerat två av varje sort med fruktbar jord du kan frodas i? Och må bra. För varför hata när det inte finns något att hata? Konflikterna du måste ta itu med är de inre, aldrig i relation till världen. Det din hjärna titulerar hat är olösta problem; en ovilja att släppa taget. Sitt kvar där. Det är i barndomen det börjar. Blir man behandlad illa blir man antagligen en person som hatar i onödan. För man kan ju välja kärlek.

Intelligent design. Befrukta ägg som inte bor i din kropp. Värpa guldägg. Bjuda på kärlek, bjuda på mat, ditt mod och din självkännedom. Släppa in. Lämna världen i farstun. I det här hemmet är vi alla vänner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *