Categories
Hat

hobbyist

Googlar how to make contact with the devil. Efterfrågar nog inget annat än svar eller frid. Google vill inte ge förslag på relaterade sökningar. Sökresultaten är genanta förutom den ena eller andra sammanfattande artikeln. Rikedom, ungdom, makt, kreativitet och skönhet. Inte därför jag frågar eller undrar.

Är trött på att lajva livet. Känner att det är något som drar i mig eller bidar sin tid. Existensen i ett upphöjt tunnelseende. Det finns många ritualer i ett självskadebeteende som ger livet en känsla av mening för en stund. En blodshämnd. Tolka det bildligt om du vill.

Sitter och chattar med min internet-vän medan jag skriver. I orden till honom skriver jag till mig själv och er. Svek med förevändningen att någon ändå älskar dig. Små svek. Småaktiga svek. Någon som vänder sig bort i stunden du behöver den mest. Ge mig storslagna svek så jag kan reagera med en storslagen hämnd! Gör mig ont så jag kan ge dig blod! Inte en macka, en kram och en läsk. En fråga om jag trots allt vill fortsätta prata. Vad ska jag sätta upp emot en tyst vägg?

Jag kan skapa något fult i modellera.* Måla en tavla under täckmanteln grotesk för att den så att säga ska spegla mitt inre men egentligen bara är resultatet av min brist på tekniska kunskaper. Min duschvägg är stor och jag skulle kunna söka fram någon snabb bild, ta fram något rött LÅT OSS SÄGA RÖD AKRYLFÄRG ELLER EN POSCAPENNA och sätta mig på knä naken, känna golvbrunnens håligheter göra avtryck på mina bara knän, göra avbön och fråga varför Gud har övergivit mig och sen fråga om Satan är sugen på att ta över.

Jag känner mig ensam och behöver någon att prata om livets hemligheter med. En existentiell partner som inte har något emot att samtalsämnet hela tiden utgår från mig. Det är berusande att höra sig själv bli beskriven. Varför är jag så snabb på att hinna före er till uppgiften?

Jag vankar och gråter väldigt lite. Jag vill inte ha en djävul som är förenligt med det utvigdade begreppet godhet. Jag vill ha gamla föreställningars Satan. Jag vill ha järtecken, undergång och brinna i helvetet i all evighet. Jag vill inte ha den moderna Satan som är som en karaktär ur D&D med alignment chaotic neutral.

Kanske kan jag mynta begreppet hobbyist. Nu ska jag googla för att se om det redan existerar. Gör det säkert. Men då kanske jag kan lägga till något i betydelsen. En hobbyist verkar inte vara bättre än en person som utövar sin hobby. Så mycket förlorad potential. En människa som ägnar sig åt en hobby är i dagens värld inte ensam. Numera anses det mesta inte vara hobbyer utan frivillliga förpliktelser av något slag eftersom du ingår ett kontrakt med din följare om att du ska utöva hobbyn exempelvis motion. Människor med hobbyer som ibland dyker upp i tv-program med samlar-mani är inte en sexig typ av hobbyist. Hur ofta får du frågan vad gör du på fritiden? Har du någon hobby? Jag vet att jag aldrig får den däremot om vad jag gör. Det får ni med det vet jag. Ibland ljuger jag och nämner föregående sysselsättning eftersom sjukskrivning kommer med obekväma följdfrågor som utfrågaren känner sig förpliktigad att ställa.

Nu till den hobbyist jag föreställer mig. En sån som jag. Som vadar omkring i olika grupper och plockar på mig lite av allt. Lite tyngdlyftning där, jag springer fort och länge när jag vill, jag ritar, skriver och läser. En hobbyist kan vara något annat än sjukskriven också. Poängen är den tomma dunken jag vill att du ska föreställa dig guppande i en hamn någonstans. Ibland guppar den iväg någon annanstans. Smutsig vit plast med en svart kork. Kanske stod det något på den för längesen men nu ser du bara fläckvis svart som din hjärna pusslar ihop till en en gång existerande mening.

Enligt ett av mina resultat på Google så är 03.00 en bra tid att försöka få kontakt med djävulen. Jag tänkte ta en dusch och massera in produkterna i håret och huden ordentligt den här gången. Har fyrtio minuter på mig att bestämma mig. Känner jag en hobbyist som mig rätt ligger sökningen kvar i minnet. Låter det stanna där.

stjärnan betyder att jag inte äger någon modellera. Förlåt. Jag ljög.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *