Categories
Hat

“My love for you is like a truck, Berserker/ Would you like some making fuck, Berserker/ My love for you is like a rock, Berserker”

Under stressen ledan underliggande som en hoprullad matta som antagit en form som den visserligen är kapabel till men inte trivs med.

Min hjärna är en rakad kokosnöt

ett kemiskt basebollträ och sen sover jag bort timmarna timmarna när människor kommer hem från jobbet och lagar middag och återser någon. Vaknar strax innan 21 och det är då man kollar film så jag kollar på film (Clerks.)

Försöker somna in till en ny bok om WW2, den här om kvinnornas roller i det tredje rikets uppgångrgrrrrrrrrrrrrrrrr och antagligen sedermera fall. Premiss: kvinnorna var inte oskyldiga, minsann! Sen blir det lite historisk reflektion också. Det blir det ju. Samtidigt som Hitler urholkade kvinnornas rättigheter och pr:ade modern som den viktigaste personen i Tyskland så ville kvinnor åstadkomma saker. De ville bete sig som individer. Och så mycket vet vi ju om individer att vi är dem och att vi ofta tar dåliga beslut. Den yngsta kvinnliga vakten i ett dödsläger var 16. Tror inte det fanns en diskussion med en syokonsulent dessförinnan.

Jag försökte som sagt somna efter sömntablett och alldeles för många lugnande tidigare på kvällen (kemisk batong ibland bättre än alternativen trots läkarens föreskrift) och jag kunde inte. Kroppen gjorde ont och min hjärna flaxade inne i mitt huvud. Jag grät kring kl 18. Massor. Sällsynt. När jag gjort det brukar jag bli trött. Nu var det så att jag inte kunde gråta utan låg och frös. Började vanka runt i lägenheten och göra de där hummande ljuden. Det regnade inatt också. Sen kom runda två i tårar. Hulken hulkade högt och en varm hand placerades på min rygg.

En nästintill omöjlig bild att slå när det kommer till ångest är syster Zelda i Pet Sematary: hon har lillasyster som åskådare ibland. Hon vrider sig och man ser att hennes nattlinne inte sitter skönt. Kameran filmar hennes ögon men Zelda tittar någon annanstans. Allt är krumbukt och hennes liv krälar omkring i lakanen och ibland öppnas dörren och lika ofta stängs den. Crescendo: när hon kommer tillbaka som en manifestation av ondskan som grävt sig upp ur den sura jorden och reser sig och upprepar med rösten full av rättmätig glädje: NEVER GET OUT OF BED AGAIN! NEVER GET OUT OF BED AGAIN!

Jurtjyrkogården innehåller ett självmord (en hängning) och filmen var en av mina favoritfilmer från tidig ålder. Jag och min granne Richard brukade se en inspelning på VHS och äta glass i hans källare. Jag visste inte hur filmen slutade förrän i tonåren på grund av att den som spelat in (alternativt bandet tog slut) inte fick med de sista tjugo sekunderna. Jag var smart nog i tonåren att inse att det som var dött skulle stannat dött. VHS-versionen var bättre. RIP gatan bredvid min i Bjuv.

En kompis undrade om inte det här med självmord och självskadebeteende blir som en självuppfyllande profetia-isch. Svar: jo. I stunderna, månaderna, åretna så har man inget intresse av att öppna gapet. Vi ser att du kämpar Frida. Jag frågar alltid om att sitta kvar i soffan betyder att jag kämpar är att kämpa? Ingen har något bra svar på det. Det är nog däremellan som människor syftar på. NÄR jag RESER mig från SOFFAN. Och vi säger att den deprimerade är svartvit.

Tar en paus nu. Rösten äcklar mig på samma sätt som kaffet precis var vad jag ville ha som jag nu måste hälla ut i vasken. Smaken, doften. Lukten av kaffe från munnar och rum lika närvarande som Gud i Sverige.

Tar upp där jag slutade. Det var fredag. Nu är det söndag. Googlade natten före denna vad späckhuggare symboliserar i drömmar. Det var inte helt självklart. Natten före denna natt fick jag resultat om att späckhuggare symboliserar falskhet, om det var i mig eller andra eller både och minns jag inte. Idag fick jag följande i fetstil högst upp:

The orca, or killer whale, is a symbol of authentic personal power. It indicates that you have the ability to make what you want of your life. It is a powerful, magical, and spiritual dream symbol. In fact, seeing a whale of any type in your dream means that you are being protected and helped by the Cosmos.

Låter inte helt dumt. Istället för att googla “orca dream meaning” kan man googla “Dreams of killer whales.” Det gjorde inte jag. Snöade in på späckhuggare nu. Det står i en av de andra texterna man kan hitta att späckhuggaren visar sig för att man måste våga släppa lös sin INRE MAKT och ta stegen/göra resan. Och för att kunna göra den resan ska man titta inåt. Ain’t that somethin’. Precis det jag gör för det mesta. Navelskådar. Kom ihåg att tvätta naveln. Om du som jag har en djup inåtnavel så är det ännu mer relevant.

Har skrivit roliga anteckningar om saker. Något om bekväma trosor och att använda dem hemma en söndag bakis istället för kvällen man ska gå ut och roa sig. En påverkad kropp har inte vett nog att uppskatta hur det känns när man drar upp trosorna när man kissat. Något om att jag inte behöver behandla min psykiska ohälsa som nyhetsstoff. Att jag skulle vara ordförande i Ordens rätt.

Har varit väldigt hungrig idag men har inte lyckats äta något gott. Tagit Ipren men inte botat huvudvärken. Fått diagnos adhd utan hyperaktivitet. Under dagens början bara aah lättnad det är inte mitt fel att jag är som jag är. Sen såg jag videor om diagnosen. Igenkänning. När jag känner igen mig blir jag osäker; det måste betyda att något inte stämmer.

Veckans sista nyhet är att jag nu mera inte bara har en utan två Iron Maiden-låtar för mina diagnoser. Borderline: Dream of mirrors. AdHd: Educated fool.

Ps.

Såg en fruktansvärd inte särskrivning utan HOPSKRIVNING idag när jag åkte bil. Det var något om att spela golf. Kommer inte ihåg det. Mitt minne är jävligt egensinnigt just nu. Ganska obrytt om att bistå mig. Det finns massor av saker jag inte berättar för er som vanligt. För den information får man köpa boken eller läsa mellan raderna alternativt få små ledtrådar som i Fångarna på fortet. I de flesta fall tröttnar ni. Jag har koll. Google Analytics visar att ni i snitt spenderar strax över minuten här på Hatet. Jag hoppas för er skull att det är de gånger ni besöker platsen för att kolla om det hänt något nytt. Annars går ni miste. Det man inte vet har man inte ont av. Det är inte riktigt lika enkelt med minnet. Minnet är väldigt praktiskt och det man inte vet får man förr eller senare ont av. Är min erfarenhet.

Ds.

Pps. Om ni tror att det lidande jag delar med mig av här speglar ens en tredjedel av lidandet som inte skrivs ner så tror ni fel. Det finns mer. Jag kom på att jag inte klarar av att tänka i bråkform nu. Det här tar aldrig slut. Tuff tuff säger Zopiklonen, tuff tuff, choo choo. I sängen är det bara jag. Vissa nyheter tar jag med mig till sängen med mitt dubbla täcke och vissa lägger jag i nattduksbordets låda som du om du inte känner till sen innan ska vara försiktig att stoppa ner fingrarna i. Vassa föremål och piller. Rör mitt liv, ibland “starkt” och “med förvissning” om att jag tar “bra beslut, “rätta” beslut. Rör oftast hellre till det. Vill bli ett som redan blivit. En som kan lägga sig på en spikmatta fast med taggtråd istället och känna taggarna penetrera huden och tänka aj men inte mer.

Dds.

Låt stå! Ska nu försöka lära mig mer om totemdjur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *